28 Aralık 2012 Cuma

Yüz Şekline Göre Saç Kesimi

Yüzünüzün şekli, saç kesiminizin nasıl olacağını belirler. Böylece kendinize en yakışanı da bulmuş olursunuz. İşte, yüz tipleri ve ideal saç kesimleri...

Başkasına çok yakışan bir saç modeli, sizde pek iyi durmayabilir. Çünkü buradaki esas nokta, yüzünüzün şeklidir. Yüz şeklinize uygun bir model ile dünyaca meşhur yıldızlar kadar göz kamaştırabilirsiniz. Ya da çok güzel bir saç modeli, yüzünüzün tipine hiç uymadığı için ummadığınız bir sonuç alabilirsiniz.

Yüz şekline göre ideal saç kesimleri nelermiş, öğrenelim..

Yuvarlak yüz
Dengeli, yumuşak bir yüz yapısıdır. Ancak yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçi iseniz ve görünümünü biraz olsun inceltmek istiyorsanız, saçınızın volümünü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olacak ve yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır.

Öne doğru kesilmiş tutamlar da yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

Kare yüz
Kare yüz yapısı da yuvarlak yüz gibi dengelidir; ancak sertlik ön plandadır. Saç kesiminizin yüz şeklinizi değiştirmesini istemiyorsanız, size en uygun olan model yine kare bir kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak istiyorsanız, yuvarlak bir kesim tercih etmelisiniz.

Sözgelimi, yuvarlak kesimli bir kahkül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.








Dikdörtgen yüz
Eğer yüzünüzün biraz daha kısa görünmesini istiyorsanız, çene kemiğinizi geçmeyecek şekilde bir kesim yaptırmalısınız.

Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen modellerle, daha dengeli ve uyumlu görünen saçlara sahip olabilirsiniz.










Üçgen yüz
Böyle bir yüz şekline sahipseniz, daha modern kesimler uygulatabilirsiniz. Ters üçgen yüz, makyaj için de en elverişli yüz biçimidir. Sizi son derece enerji dolu gösteren yüz şeklinize eğer biçimini değiştirmeden daha güçlü bir ifade katmak istiyorsanız, ense ve yanlardaki saçlar kısa kesilen, saç tepesine hacim verilen modelleri tercih etmelisiniz.

Eğer biraz daha dengeli ve yumuşak bir yüz ifadesi kazanmak istiyorsanız, tam tersini uygulatmalı, enselerde daha çok volümü olan ve saçın tepesine doğru hacimi azalan modelleri tercih etmelisiniz.




Baklava yüz
En sık rastlanan yüz şeklidir. Eğer böyle bir yüze sahipseniz, saçınız için uzun, kısa, düz, dalgalı veya kahküllü modelleri tercih edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, kuaförünüzle birlikte bu tercihler arasından bir seçim yapmak.

Seçiminizi yaparken, yüzünüzün hangi noktasının ön plana çıkmasını istediğinizi de mutlaka dikkate almalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...