28 Aralık 2012 Cuma

Kırmızı Elbise Nasıl Giyilir?

En iddialı renktir kırmızı. Bu rengi giyerek gittiğiniz bir davette ilgi çekmemeniz imkansız. Çok da güzel gösterir insanı. Chris de Burgh o unutulmaz şarkısında kırmızılar içindeki kadına der ki; “Seni hiç bu kadar güzel görmemiştim / bu geceki görüntünü asla unutmayacağım.” Bu büyülü rengi giyerken şu noktalara dikkat etmeliyiz:

Ten rengine uygun kırmızı seçimi
Açık tenliler koyu kırmızı, koyu renk tenliler ise fuşya ya da turuncu tonları barındıran canlı kırmızıları seçebilirler.

Bedeninize uygun kırmızı seçimi
Minyon kadınlar canlı kırmızıları tercih ederek vücutlarına vurgu yapabilir, daha iri yapılı kadınlar ise koyu kırmızıları seçerek daha ince görünebilirler.

Elbisenin kesim ve tarzı

Kırmızı zaten çok dikkat çeken bir renktir, bu yüzden kıyafetin modeli olabildiğince sade olmalıdır.

Ayakkabı rengi
Kırmızıyla siyah her zaman iyi durmaz. Nude ya da gümüş rengi, kırmızı için çok daha garanti bir seçimdir.

Oje
Elbisenizle aynı tonda bir kırmızı veya nude seçebilirsiniz.

Aksesuar
Kırmızı çok iddialı bir renk olduğu için aksesuarlar sade olmalı. Klasik modelli altın ya da gümüş takılar güvenilir seçimlerdir.

Makyaj
Mümkün olduğunca sade olmalıdır. Ruj için elbisenizle aynı tonda kırmızı veya nude tercih edebilirsiniz. Eğer rujda dikkat çekici bir renk tercih ederseniz gözlerinize sakın abartılı bir makyaj yapmayın, çok rüküş görünürsünüz. Kırmızı elbiseyle mor ya da yeşil göz farı asla kullanmayın, yılbaşı ağacı gibi görünürsünüz, tam bir moda felaketi olur. Nötr, gri ya da kahverengi tonları kırmızı elbiseye yakışan göz farı tonlarıdır.

Duruş

Kırmızı elbiseye en yakışmayan şey kendine güvensiz bir duruştur. Omuzlarınız geride, sırtınız dik olmalı. Taşıdığınız parçanın iddiasının altında ezilmemelisiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...