5 Aralık 2012 Çarşamba

Gülün Cilde Faydaları Nelerdir?

Gülün Cilde Faydaları Nelerdir?

Şarkılara, şiirlere, sevgililere ve birçok kozmetik ürüne ilham veren gülün cilde faydalarını biliyor musunuz?

Bir efsanede gülün ilk keşfedilişi söyle anlatılır; Afrodit gülü farkeder ve görüntüsünden büyülenir. Çiçegi koparırken eline dikeni batar ve kanı ile gülün rengi kırmızıya döner. Tam o anda Afrodit, Aşk Tanrısı ile karşılaşmıştır. Çiçekten etkilenen Aşk Tanrısı, çiçeği öperek ona sonsuz aşkın sembolü olan bir koku hediye etmiştir.

Gül Suyu İle Nemlenin
Kozmetik sektörüne ilham kaynağı olan gül, güzelliğin en büyük eseridir. Son yıllarda doğal olana yönelmek büyük rağbet görmeye başladı. Gülsuyu da bunlardan birisidir. Kleopatra’nın bile gözdesi olan gül, kozmetik alanında pek çok işleve sahip. Gülsuyu ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Üstelik hassas ciltlerin bile rahatlıkla kullanabileceği gülsuyu, hem kızarıklıkları yok ediyor, hem cildin nem yapısını düzene sokuyor.

Kırışıklıklara Yabangülü
Maske ve ampul şeklinde bulabileceğiniz yabangülü yağı, özellikle kuru ciltlerde muhteşem sonuçlar çıkarıyor. Yoğun bir bakım uygulayarak, hücre yenilenmesini hızlandırıyor ve kuruluktan kaynaklanan küçük kırışıklıkları düzeltiyor.


Göz Altı Şişliklerine
Gözaltınızda şişlikler ve morluklar varsa, gül özleri içeren göz jelleri ile bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Gözleriniz tahriş olmuş ve sulanıyorsa, göz kapaklarınızın üzerine, gülsuyu dökülmüş pamuklar koyun. Bir anda rahatladığını hissedeceksiniz.

Stres ve Sıkıntının İlacı
Gül kokusu, en iyi aromaterapilerden birisidir. Sıkıntı ve stresi yok eder, ağrılara iyi gelir. Hafif afrodizyak etkisi yaratır. İnsanın teninin ısısıyla birleşince, hafiflik yaratır. Bu yüzden parfümlerde kullanılır. Gül yağını vücudunuzda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Teninizin kuruyan bölgeleri yumuşar, canlanır ve hücre yenilenmesi oluşur. Pek çok yaşlanma geciktirici kremin içinde bulunan bu yağ, saf olarak da satılır. Birkaç damlasını banyo suyunuza katarak, cildinizi zararlı dış etkilerden korumuş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...