28 Aralık 2012 Cuma

Saç Bakımı İçin Önemli İpuçları

Güzelleşmek uğruna, sonucunun nasıl olacağını düşünmeden her türlü şeyi deneyen kadınlar saçlarını yıpratıyorlar. Sonuçta ortaya çıkan saç sorunların çözümü için stilist Matt Fugate önerilerde bulundu.

Kesim aralarını bekleyin
Saçlarınızı sık sık kestirmeyin. Kesim aralarının en az 6 hafta olmasını bekleyin. Sıklıkla tarz değiştirmeyi seviyorsanız ve bu süreçte kesim gerekiyorsa, saçlarınızı yıpratmamak için en az 6 haftayı bekleyiniz.

Saçınızı her gün yıkayın
Tabii, yeni bir stil iyi hissettiriyor. Hacim verici krem, jöle vs kullanıyorsanız saçlarınızı mutlaka her gün yıkayın. Saça sürülen bu kimyasallar saçlarınızın yıpranmasına neden oluyor ve kuruduğunda saçınızı iki kat daha fazla yıpratıyor.

Aşırı sıcaktan kaçının
Saç düzleştiriciler, saç şekillendiricileri kullanırken aşırı sıcak modunu kullanmama çalışın. Orta ısı ayarını kullanın. Düzleştirme veya şekillendirme zaman alsa da saçlarınız yıpranmaz ve yumuşak görünür.

Islak saçı fırçayla taramayın
Islak saça fırçayla taramak saçın enerji kaybetmesi demektir. Islak taranan saç kolay kolay açılmaz ve zorlayarak açarsınız. Bu da saçınızı hem döker hem de saçınızı kırılmasına neden olur. Saçınız kuruduktan sonra fırçayla tarayıp fön çekin.


Sprey ile sıcak teması bir arada kullanmayın
Saçlarınızı düzleştirirken veya kıvırcık olmasını sağlarken saçınıza önce sprey asla kullanmayın. Önce kullanılan sprey, saça ısıtıcı değidiğinde saçın inanılmaz derecede yanmasına sebeb olur. Saçlarınız hem elektiriklenir hem de kırılır. Alkol ile sıcaklığın teması söz konusu olduğunda saçlarınız normalinden daha çok yıpranır. Bunun için termal koruyucu kullanın.

Nemlendiricilere dikkat
Saçınıza sürdüğünüz nemlendiricilere dikkat edin. Çok fazla nemlendirici kullanmayın. Saça sürülen nemlendiriciler saçlarınızın hem dökülmesine hem de saçınızın incelmesine neden olur.

Sık boyanan saçlar yıpranır
Saçlarınıza çok fazla boya kullanmayın. Bilmediğiniz markaları saçınıza uygulamayın. Boyanın saç diplerinize çok fazla temas etmemesine dikkat edin. Kimyasal maddeler saç derinize değdiğinde saçınızın dökülmesine ve güçsüzleşmesine neden olur. Ayrıca, sık sık değiştirilen saç renkleri saçınızın eski canlılığını kaybetmesine neden olur. Bunu önlemek için aralıklı olarak saçlarınızı boyatmalı ve aylık saç bakımlarını yaptırmalısınız.

Kuaförünüze dikkat
Güvenmediğiniz kuaförlerde saçlarınızı kestirmeyiniz. Saç kesimi çok önemlidir. Yanlış saç kesimleri çoğu zaman saçı küstürür ve bakımsızlaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...