27 Aralık 2012 Perşembe

Gelin Buketi Seçme İpuçları

Gelinliğinizi ve güzelliğinizi taptaze, çarpıcı bir el buketiyle tamamlamak sandığınız kadar zor değil! İşin sırrı, mevsimine uygun çiçeklerden bir buket yaptırmak ve mevsimin güzelliğini gelin buketinizde taşımak…

Düğün mekanı ve konsepti belirlenip, gelinlik seçimi yapıldıktan sonra, en önemli sıraya yerleşen, düğün sonunda havaya fırlatıldığı anda geceye damgasını vurandır gelin buketiniz. İşte bu sebeple doğru kararı vermek, doğru mevsimde en göz alıcı buketi hazırlamaktır önemli olan. Ancak gelin buketinize karar vermeden önce, mevsiminde alınan çiçeklerin çok daha sağlıklık, canlı ve ekonomik olduğunu hatırlayın! Yılın hangi döneminde evlenirseniz evlenin, gelinliğinizi ve sizi simgeleyecek bir gelin buketi yaratabileceğinize emin olabilirsiniz! Yeter ki her çiçeğin bir mevsimi olduğunu unutmayın…

İlkbahar

Anemon Çiçeği: Lila ve uçuk pembe gibi canlı renklerden oluşan küçük ama çarpıcı bir el buketiyle gelinliğine ışıltı katmak isteyen gelinler için ideal bir seçimdir.

Nergis: Beyaz ve sarının karışımı şeklinde olan nergisler kır düğünlerinde gelin buketi gibi kullanılabileceği gibi, masa ve çevre düzenlemelerinde de tercih edilebilir. Düğün mekanında daha şık bir atmosfer yakalamak isteyenler içinse nergisler önerilir.

Leylak: İlkbahar düğünlerine romantizm esintisi katacak olan leylaklar, romantik gelinlerin el buketi olabileceği gibi, açık havada yapılan tüm organizasyonların bir parçası olarak tercih edilebilir.

Lale: Mavi hariç hemen her rengi bulunabilen laleler, fırfırlı yapısı ve iki renkli seçenekleriyle modern ve şık gelinlerin tercihi olmakla beraber, egzotik düğünlerin vazgeçilmez çiçekleridir.

Ya da… İlkbahar gelinleri sümbül, nilüfer, iris süsen çiçeği ya da düğün çiçeği ile gelinliklerini tamamlayacak el buketleri yaptırabilirler.

Yaz

Scabiosa (Uyuzotu, misk çiçeği): Pastel renklere sahip misk çiçekleriyle aranje edilmiş el buketleri nostaljik kır düğünlerinin ve gelinlerin uyumlu bir tamamlayıcısıdır.

Gün Çiçeği (Ay çiçeği): Sarı, turuncu, kızıl ya da kırçıllı renkleri bulunan gün çiçeği canlı ve enerjik gelinler için ideal bir seçimdir.

Hezaren: Son derece çarpıcı renkleri bulunan, özellikle mavinin tüm tonlarını yakalayabileceğiniz bu çiçekle muhteşem gelin buketleri, saç aksesuarları ve yaka çiçekleri aranje edilebilir.

Ya da… Yaz gelinleri peony, beyaz tomurcuk güller, yıldız sümbülü (scilla) ve gelincik ile gelinliklerini tamamlayacak el buketleri yaptırabilirler.

Sonbahar

Kasımpatı: Çoğu zaman unutulup, bir kenara atılsalar da kasımpatıların çok değerli ve özel çiçekler olduğu unutulmamalıdır. Bu yüzden, farklı olmak isteyen gelinler düğünlerinde tek renk ya da değişik renkli kasımpatılardan oluşan, göz kamaştırıcı el buketleri yaptırabilirler.

Dalya (Yıldız Çiçeği): Gün batımı renklerini yansıtan yıldız çiçeği hüznü seven gelinlerin el çiçeği olabileceği gibi, damatların da yaka çiçeği olarak tercih edilebilir.

Aslanağzı: Canlı renklerde, hoş bir kokusu olan aslanağzı çiçekleri kır düğünleri için ideal bir seçimdir.

Kalla Zambağı: 10-12 adetiyle son derece şık buketler meydana getirilen kalla zambakları zarif ve asil gelinlerin tarzını yakaladıkları gibi, düğün mekanına da renk katar.

Ya da… Sonbahar gelinleri papatya, gül ve lisyantüs ile gelinliklerini tamamlayacak el buketleri yaptırabilirler.

Kış

Nergis Zambağı: Sarının en canlı tonlarına sahip olan nergisler sade gelinler için son derece ideal bir seçimdir. Düğün mekanlarınızın süslemesinde de kullanılabilen bu çiçeklerin etrafa yaydığı kokuysa gece boyu etkisini kaybetmez.

Frezya: Frezyalar ne kadar koyu renkli olursa, kokuları da o kadar etkileyici olur. Birkaç rengi bir arada kullanarak, aranje edilen el buketleri tüm kış gelinlerinin tercihi olabilir.

Orkide: Beyaz, fuşya ve morun canlılığını taşıyan orkideler asil gelinlerin ve şık düğün mekanlarının en çarpıcı detayı olacaktır.

Gül: Hemen hemen bütün bir yıl boyunca tazeliğini koruyan güller çeşitli renk seçenekleriyle kış gelinleri için oldukça şık bir tamamlayıcıdır.

Ya da… Kış gelinleri lilyum ve krizantem ile gelinliklerini tamamlayacak el buketleri yaptırabilirler.

Dört mevsim çiçekleri

İnka Süseni (alstroemeria): Yaklaşık dört mevsim boyunca canlılığını ve rengini kaybetmeyen inka süsenleri her çeşit el buketi yapımında kullanılabilen bir çiçektir.

Karanfil: Her rengi bulunan karanfiller son derece dayanıklı ve canlı çiçeklerdir. Yılın her dönemi gelinliğinizi tamamlamak için iyi bir seçim olabilir.

Gerbera: Dört mevsim oldukça canlı ve renkli olan gerberalar gelinliğinize ahenk ve hareket kazandıracaktır.

Ateş Lalesi: Can alıcı renkleri, aynı zamanda kendinden hareli seçenekleriyle ateş laleleri, asil ve cesur gelinlerin tercihi olarak, oldukça göz alıcı bir şekilde aranje edilebilir.

Kaynak: Cosmopolitan Bride

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...