30 Aralık 2012 Pazar

İyi Hissetmek İçin 8 Stil Sahibi Öneri

Son birkaç yıldır kişisel gelişim kitapları iyi hissedin, hayata karşı pozitif olun diye bağırıyor. Gerçekten de kendimiz “mutsuzum” diye telkin ettikçe daha da mutsuz oluyoruz. Peki, iyi hissetmek için neler yapmalı? Cevabı yazımızda hem de en stil sahibi haliyle.

Profesyonel Makyaj Yaptırın!
Makyaj yapmak her kadının vazgeçilmezi ancak her gün ayna karşısında geçirdiğiniz dakikalar süren rimel allık ikilisinin uygulanmasından bahsetmiyoruz. Sadece tek bir gün için bile olsa kendinizi profesyonel makyaj artistlerinin maharetli ellerine bırakın ve güzelliğinizin keyfini çıkarmaya bakın. İşin uzmanından alacağınız tüyoları günlük hayatınıza taşımak ise işin bonusu.

Spa Keyfi
Tüm gününüzü ayıracağınız bir spa seansı tüm gözeneklerinizin açılmasına, kaslarınızın gevşemesine ve kafanızda ne var ne yoksa atmanıza yarayacak. Şehirden uzak bir wellnes merkezinde bir hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz gibi, Stresli bir iş günü sonunda şehrin içinde yer alan spa merkezlerine de gidebilirsiniz. Merkezdeki uygulamalar ve rahatlatıcı ambiyans üzerenizde müthiş bir etki bırakacak.

Gardrobunuzu Yenileyin
Alışverişin kadınların endorfin hormonu salgılamasındaki etkisi tartışılamaz. Mutsuz ve kaygılı bir ruha uygulanacak en iyi terapi güzel bir alışveriş turu olacaktır. Hazır kış gelmiş ve yeni sezon ürünler vitrinlere çıkmışken bu işi birkaç parça eşyayla sınırlamak yerine, tüm gardrobunuzu yenilemeye ne dersiniz? Biraz tuzlu olacağı kesin; ancak gardrobunuzda ki sıkıcı kıyafetlerin hepsine veda edip sezona yeni bir stille başlamak üzerinizde kelebeklerin uçuşmasına sebep olacak.

Rahatlayın
Bazı bakımlar sadece o anı yaşarken iyi hissetmenizi sağlar bazıları ise size yaşam boyu iyi hissetmenin anahtarını verir. Günlük yaşamın getirdiği gerginlik, stres ve çatışma hissini atlatmanın en iyi yolu meditasyondur. Düzenli olarak meditasyon yaptığınızda daha dingin olmanızın yanı sıra yeteneklerinizi daha etkin kullanmayı da öğrenebilirsiniz.

Tırnaklarınızı Renklendirin
Kendinizi mutsuz hissettiğiniz anda ayak parmaklarınıza süreceğiniz turuncu ojeler sizi içinde bulunduğunuz ruh halinden çıkarıp bambaşka bir diyara taşıyacak. Uzmanlara göre turuncu hayatı daha mutlu algılamayı sağlıyor ve depresyona karşı etkili bir ilaç olarak kabul ediliyor. Turuncu renk size fazla iddialı geliyorsa kış mevsiminde olduğumuzu ve ayak parmaklarınızı sadece sizin görüp neşeleneceğinizi hatırlatalım.

Seyahat Edin
Bulunduğunuz yerden kaçıp gitme isteğiniz mutsuzluğunuzla orantılıdır. Çok çalışıyor olabilirsiniz, ya da ilişkinizde çıkan pürüzler koca çukurlara dönüşmüş olabilir. Hayati kararlar vermeden önce kendinizi iyi hissetmelisiniz. Haritadan dünyanın herhangi bir yerini seçin ve valizinize birkaç küçük elbise ve en sevdiğiniz ayakkabılarınızı koyup yeni yerler keşfetmek için yola çıkın.

Cildinize Özen Gösterin
Kendinizi şımartmanın ilk yolu kendinize iyi bakmaktan geçer. Zorlu yaşam koşulları ve stres ruhumuza zarar verdiği gibi cildimize de etki eder. Profesyonel cilt bakım uzmanları tarafından uygulanan bakımlar stresli ciltlerde rahatlama sağlarken cildin yeniden yapılanmasına olanak verir.

Kitap Kurdu Olun
Vakit geçirmek için kitap okumanın sıkıcı, alışveriş yapmanın ise eğlence dolu olduğunu düşünenlerdenseniz fena halde yanılıyorsunuz. Bu aralar moda tarihine eğlen kitaplar oldukça popüler. Depresif bir pazar gününün bulutlarını dağıtmak için bir fincan kahve alıp Coco Chanel, Marilyn Monroe, ve Audrey Hepburn gibi ikon isimlerin hayatlarının arasına karışabilirsiniz.

Kaynak: caferuj.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...