30 Aralık 2012 Pazar

Güzellik İçin Ufak Öneriler

Cilt bakımı, makyaj uygulamaları ve saçlarınıza dair bilmeniz gerekenler..

Cilt için öneriler..
Kuru bir cilde sahipseniz günde bir, yağlı bir cilt yapınız varsa günde iki kere yüzünüzü yıkayın.

Sivilce kremi uyguluyorsanız içeriğinde salisilik asit varsa günde iki veya üç kere uygulayabilirsiniz. Ürün kurutucu ve daha güçlü bir yapıya sahipse günde bir defa uygulamak yeterli olacaktır. Nemlendirici özelliği bulunuyorsa haftada bir; akneye meyilli ciltler için yağ emici bir ürünse haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Haftada bir uyguladığınız peeling, cildinizi zedelemeden ölü derilerinizden kurtulmanıza yardım eder.

Makyajla ilgili öneriler..
Allığı normalde uyguladığınızdan daha yükseğe sürün. Bu parlak renk kendini öne çıkaracak ve en kötü hissettiğinizi günde bile dışarıdan mutlu görünmenizi sağlayacak.

Fondöten uygularken elinizin tersine bir miktar sıkın. Nemli bir makyaj süngerini bu fondötene batırın ve yanaklarınıza, alnınıza ve burnunuza ufak noktalar bırakacak şekilde dağıtın. Bu noktaları yüzünüzün dış kısmına doğru yuvarlak hareketlerle dağıtmaya başlayın. Cildinizde bulunan kusurları gizlemek için kapatıcı uygulayarak fondöten makyajınızı bitirebilirsiniz.

Makyajınızı temizlerken temizleyici mendilleri yalnızca ara sıra kullanın. Her gün kullanmak cildinizin pH dengesini bozup daha kırılgan bir hale getirebilir. Makyaj temizleyici mendilleri yalnızca gece geç gelip makyajınızı çıkarmaya üşendiğinizde kullanın.

Kozmetik ürünlerinizi kuru ve serin bir yerde muhafaza edin. Örneğin buzdolabından çıkardığınız soğuk göz kremi şişlikleri azaltır ve kan dolaşımınızı hızlandırır.

Manikürünüzün birkaç gün içinde bozulmaması için ellerinizi veya cildinizi yıkamak haricinde, elinizi suya sokarken lastik eldiven kullanın. Su tırnaklarınızı yıpratır. Manikürden sonra oje altı koruyucu bir baz uygulamanız da önemli. Baz tam olarak kuruduktan sonra ojenizi sürmeye dikkat edin.

Saçla ilgili öneriler..
Saç ürünlerinde kullanılan bazı doğal içerikleri ve saçınızı etkileri şöyle;
Papatya, saçın parlaklığını artırır ve doğal ışıltısını ortaya çıkarır.
Salatalık ve deniz yosunu, saçları besler ve A, B, C ve E vitaminlerini sağlar.
Bal, C vitamini ve mineral deposudur.
Kayısı ve avokado, saç kuruluğunu önler.
Aloe vera kaybettiğiniz nemi geri almanızı ve saçın hızlıca uzamasını sağlar. Ayrıca yağlı saç derisi ve kepek gibi problemlere karşı da birebirdir.

Kullanmakta olduğunuz saç renginden sıkıldıysanız bunları deneyin.
Saç renginizi güçlendirmek için, renkli saç şampuanlarının renk artırıcı etkilerinden faydalanabilirsiniz.
Saçınızda bulunan açık renkli tutamlan belirginleştirmek için protein içerikli ve renksiz bir parlatıcı krem uygulayabilirsiniz.
Saçlarınızı yalnızca birkaç haftalığına şimdiki renginizin iki ton açığına veya koyusuna boyatın. Böylece ani değişiklik ihtiyacınızı bir süreliğine köreltebilirsiniz.

Saçlarınızı nasıl yıkamalısınız?
Fındık büyüklüğünde bir miktar şampuanı saçınıza uygulayın. Başınızın ön kısmına doğru parmak uçlarınızla bu şampuanı iyice köpürtün. Saç köklerine veya kulak arkalarına odaklanın. Saç uçlarınıza şampuan uygulamak zorunda değilsiniz. Durulama esnasında saçınızdan akan şampuan onların üstünden geçerek temizleme işlemini yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...