28 Ekim 2012 Pazar

Türkan Şoray Göz Makyajı Nasıl Yapılır?


















Türkan Şoray kadar muhteşem gözleriniz olmasını ister miydiniz? Bunun için sadece birkaç tüyoya ihtiyacımız var ve işte malzemeler;

1. Beyaz göz kalemi (olmazsa olmaz)
Göz kaleminizde hafif sim etkisini hissedin.

2. Siyah göz kalemi
Kalemin ucunun kalın olmasına özen gösterin. Kullanımının daha kolay olmasını sağlıyor.

3. Eyeliner
Yine kalın uçlu bir eyeliner kullanırsak kusursuz bir görünüm elde etmiş oluruz.

4. Maskara
1. Öncelikle gözümüzün içine yoğun bir şekilde beyaz kalem çekiyoruz. Beyaz kalemi gözümüzün içine çektiğimiz için gözümüz hem iri gözükecek hem de parlak etkisiyle dikkatleri üzerimize çekecektir.

2. Gözümüzün alt kirpiklerinin hizasına (dikkat gözümüzün iç kısmı değil dış kısmına) bir hat çekiyoruz. Göz pınarlarınızdan başlamayın; zamanla kalem oraya birikip topak bir görüntü oluşturabilir. Alt kirpiklerin yarısından başlayabiliriz. Bu işlemi eyelinerlada yapabilirsiniz, bu profesyonelliğinize bağlı...


3. Gözümüzün üst kısmına geldiğimizde bu defa göz pınarlarından başlıyoruz ve ince bir hat eyeliner çekiyoruz. Eyelinerı biraz uzun ve düz bir şekilde çekerseniz gözleriniz daha da iri gözükecektir. Eyelinerı çekerken çok dikkat edin ve yuvarlamayın. Olası hatalar için ıslak mendil yada makyaj temizleme mendilleriyle anında müdahale edebilirsiniz.


4. Gelelim püf noktasına; Gözünüzü kapatıyorsunuz, göz kapağınızın bitim yerinden kalemle orta kalınlıkta bir hat çekiyorsunuz. Far fırçanızla hafif dokunuşlarla dağıtabilirsiniz ama çok az. Bu işlem gözlerinize ayrı bir anlam katacaktır.


5. Artık son işlemdeyiz. Kirpiklerimize mackara uygulama kısmına geldik. Kirpiklerinize maskarayı, kirpik diplerinden başlayarak dikkatli bir şekilde bir kat uyguluyorsunuz. Çok değil biraz kuruduktan sonra ikinci katı uyguluyorsunuz.. Gözlerinize inanamayacaksınız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...