28 Ekim 2012 Pazar

Mükemmel Cilt İçin 5 İpucu

Hiçbir şey sabah uyandığınızda yüzünüzde belirmiş kırmızı bir sivilce kadar moral bozucu olamaz. Sivilce ve siyah noktalar sadece gençlerin sorunu gibi görünse bile yaşı ilerlemiş pek çok kadın hala bu küçük canavarlarla savaşmaya devam ediyor. Stres ve kötü beslenmenin tetiklediği sivilceler yüzünüzü ele geçirmeye çalışıyorsa doğal önerilerimize kulak verin…

Susuz Kalmayın

Günde iki litre su içmek en klasik sağlık mitlerinden biridir. Vücudunuz ve cildiniz için en etkili ilaç öncelikle bir bardak sudur. Su vücudunuzdaki toksinleri temizler ve cildinizi nemlendirir. Eğer su içmekte zorlanıyorsanız sürahinizin içine birkaç dilim limon atarak suyunuzu tatlandırabilirsiniz.

Tüyo: Günde 8 bardak su içmeye başladıktan sonra yüzünüzü incelemeye alın. İlk hafta sivilceleriniz daha kötü görünmeye başlayabilir. Korkmayın, bu suyun işe koyulduğunun göstergesidir. İkinci haftada cildiniz toksinlerden kurtuldukça sonucu fark edeceksiniz.

Sebze Yiyin
Küçükken anneniz sebzelerini ye diye ısrar ettiğinde bunun sizin iyiliğiniz için olduğunu anlamalıydınız. Bir demet yeşilliğin cildinizde yaratacağı farka inanamayacaksınız.

Tüyo: Sebzeler bol miktarda vitamin içerir. E vitamini ve çinko sivilcelerle savaşınızda önemli birer silahtır.

Sakin Olun!

Stres sivilceleri tetikleyecek en büyük etkendir. İçinize attığınız pek çok sıkıntı sivilce ve siyah nokta olarak gün ışığına çıkar. Hayatınız fazla stresliyse kendinizi sakinleştirmek için terapi yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Tüyo: İşten döner dönmez kendinize güzel bir banyo hazırlayın. Sıcak suyla doldurduğunuz küvete esansiyel yağlar ve bolca köpük ilave edip 20 dakika boyunca sadece uzanın. Kafanızda o güne dair hiçbir şey bırakmayın. Elinize sevdiğiniz bir dergi veya kitap alın ve sadece rahatlayın.

Cildinizi Temiz Tutun
Cildiniz sürekli yağlanır ve gözeneklerini kapatır. Bu yüzden cildinizi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez yumuşak formlu bir ürünle temizlemelisiniz. Tabi sizi terleten ve gözeneklerinizi tıkayan her aktiviteden sonra cildinizi temizlemelisiniz.

Tüyo: Salisilik asit içeren ürünler akne ve sivilcelerin kurumasına yardımcı olur ancak dermotolojik ürünler kullanmaya özen gösterin, kimyasal madde ve alkol içeren ürünler cildinizi tahriş eder.

Egzersiz Yapın
Son ve en önemli kuralımız egzersiz yapmak. Yoga ve meditasyon gibi aktiviteler sizi mutlu eder ve fit olmanızı sağlar.

Tüyo: Egzersiz yapmamak için zamanım yok bahanesini unutun. Televizyon izlerken, asansör beklerken hatta ofiste çalışırken bile vücudunuzu çalıştırabilirsiniz. Sadece yaratıcı olun.

Kaynak: Miray Uçar/CafeRuj

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...