25 Ekim 2012 Perşembe

Sarışınların Makyaj Sırları

  




























Sarı saçlı kadınlar için bazı makyaj tonları tahmin edildiğinden çok daha abartılı durabilir. Eğer doğru tonları kullanmayı başarabilirseniz, doğal güzelliğinizi ortaya çıkarabilirsiniz.

Eğer sarışın bir kadınsanız dikkat etmeniz gereken ilk şey hafif ve yumuşak tonları kullanmak olacaktır. Özellikle yanaklarınızda ve dudaklarınızda uçuk pembe ve şeftali oldukça güzel duracaktır. Eğer kırmızı ruj kullanmayı seven bir sarışınsanız, makyajınızın fazla ağır olmamasına özellikle özen göstermelisiniz.


Günlük makyajınızın hafif olması özellikle çok önemli! Ten renginiz açık olduğu için biraz abartıya kaçmak bile sizin için fazla olabilir. Bu sebeple uçuk renkleri ve doğal tonları kullanmayı tercih etmelisiniz.

Arkadaşlarınızla buluşmaya giderken ya da ofise giderken, uygulayabileceğiniz hafif bir makyaj için ihtiyacınız olanlar; pembe veya bej tonlarında bir far, yine pembe tonlarında bir allık ve dudak renginize yakın bir ruj. Böylece neredeyse makyaj yaptığınız belli bile olmadan, bakımlı ve güzel görünebilirsiniz.

Günlük kullanım için rimel seçiminizi yaparken siyah rimelleri değil, fazla koyu olmayan kahverengi tonlarını tercih etmelisiniz. çünkü siyah rimel, özellikle açık renk makyaj ve sarı saçlarla çok baskın görünebilir.

Gece makyajı içinse, gri ya da gümüş tonlarını kullanabilirsiniz. Açık gri tonlarında bir farı göz kapağınıza ve üst kısmına uygulayabilir, daha koyu tonlarda bir gri farla da hafif gölgelendirme yapabilirsiniz. Gözünüzün altına da, buğulu bakışlar yaratmak için, Gümüş tonlarında bir kalem kullanmayı deneyebilirsiniz. Gözlerinizi ön plana çıkarmak için hafif koyu pembe bir allık ve doğal tonlarda bir rujla da makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Gece makyajınız için siyah rimeli tercih etmenizdeyse bir sakınca bulunmuyor.

Eğer sarışın mavi gözlüyseniz göz makyajınızı yaparken açık gri, gümüş ya da hafif mavi tonları, kahverengi gözlüyseniz kahve ve mürdüm tonlarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca kaşlarınızın saç renginizden bir iki ton koyu olması çok daha anlamlı bir ifadeye sahip olmanızı sağlayacaktır. Dolayısı ile kaş renginizden bir iki ton koyu bir kaş kalemiyle kaşlarınızı belirginleştirebilirsiniz.

(Kaynak: Womenist.net)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...