27 Ekim 2012 Cumartesi

2012'nin En Şık Kadını Kate Middleton

Amerikan Vanity Fair dergisinin her yıl açıkladığı 'en şıklar listesi'nde bu yıl ipi, Cambridge Düşesi Kate Middleton göğüsledi. Buna şaşırmadık, ama listenin devamında sürpriz isimler ve bolca Kraliyet Ailesi üyesi var. İşte yılın en şıkları..

Vanıty Fair dergisinin her yıl hazırladığı ve moda dünyasında heyecanla beklenen 2012'nin en şık giyinenleri açıklandı. Bana sorarsanız, bu yılın 'şıkları' yaratıcılık ve özgünlüklerinden ziyade, ortama uygun giyinmeleri ve 'dikkat çekmek yerine dahil olmaları' üzerinden notlandı. Listede uluslararası arenada, sıradışı kostümleriyle dikkat çeken tek isim, marka danışmanlığı yapan Michelle Harper. John Galliano'nun 2000'li yılların başında Christian Dior markası için yarattığı kadınlara benzeyen Harper, İngiliz Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, "Modayı, kimliğimi anlatmak için kullanıyorum," demişti.

UCUZA DA ŞIK OLUNACAĞINI KANITLADI
Vanity Fair'in 2012 şıklar listesi, Harper'ın moda mottosunu fazlasıyla ciddiye alan isimlerle dolu. Mesela listenin birinci sırasındaki Cambridge Düşesi Kate Middleton. Vanity Fair dergisi, Middleton'ı birinci seçmesini, "Düşesin, Kraliyet Ailesi'nin kırmızı halı kurallarını fazlasıyla modern bir şekilde taşıma," olarak açıklıyor. Alice Temperly gibi İngiliz modacılarının kreasyonlarını kullanması, LK Bennet, Topshop gibi ucuz alışveriş noktalarından seçtiği parçaları, en şık davetlere bile uygun hale getirmesi ve Kraliyet Ailesi'nin stilistinden yardım almayıp, kendi seçimlerini yapması da Kate Middleton'ın 2012'nin 'uluslararası en şık kadın' olmasının nedenleri arasında gösteriliyor. Cambridge Düşesi, kendi jenerasyonundaki, yani 20'li yaşlar ve 30'larının başındaki kadınlara 'yerine uygun giyinmeyi öğrettiği' için alkışlanıyor. Kate Middleton, doğuştan soylu olmamasına rağmen, Kraliyet kurallarını çok iyi benimsediği, hatta geleneklerin üzerine modern bir dokunuş eklediği için de 'tarz sahibi' olarak adlandırılıyor. Hem de sadece altı aylık dönemlerden oluşan görev süresi boyunca, sadece 55 bin pound'a (154 bin lira) gardırop hazırlamayı bitiriyor! Her ne kadar kimse Middleton kadar ışıldayamasa da Vanity Fair'in şıklar listesinde, her zaman olduğu gibi pek çok Kraliyet Ailesi üyesi daha var. Middleton'ın kocası Prens William, bence saçlarındaki azalma sebebiyle listeye giremese de, kardeşi Prens Harry, başlarda yer alıyor. Prens Harry'nin 'prens' olması, bildiğimiz kadarıyla yalnız olması ve şık giyinmesi dışında genç kızların fantezilerine hizmet edecek bir özelliği de görevi. İşi Vanity Fair dergisinde 'Kraliyet Ordusu'nda Apaçi Helikopter Pilotu' olarak geçiyor. İngiliz Kraliyet Ailesi dışında, Vanity Fair'in 2012'nin en şıkları arasında Yunanistan Prensesi Alexandra, Danimarka Prensesi Mary, Monaco Prensesi Charlotte Chasiraghi ve Katar Emiri Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani'nin eşi Sheikha Mozah Bint Nasser de var. Bence bu isimlerden en renklisi Bint Nasser.










 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...