27 Ekim 2012 Cumartesi

Kadınlara Küçük Aşk Tavsiyeleri

  
Sizi gece yarısından sonra aramış
İkinizden birisi gece çalışmıyor ise neden aramak için bu saati bekledi? Ona hiçbir şey borçlu değilsiniz geri aramayı bile

Arayacağınız söylediği halde oldukça geç kaldı
Eğer telefonunuzda bir hastane ziyareti esnasında bırakılan sesli bir mesaj bulmazsanız hiçbir özür kabul edilmemeli.

Sarhoş olduğunu tahmin ediyorsunuz
Sarhoşken telefon görüşmeleri çok keyifli gelir. Eğer duygusal bir dürtüyle özellikle siz aklına gelerek yapıldıysa hoş olabilir. Ama sarhoşken sizi arayıp evinize uğramak istediğini söylemeyi alışkanlık haline getirdiyse bu hiç de hoş değil Hatta reddettiğinizde bunu hatırlamayacaktır bile.

Yine aynı şey
Bu üzgün olduğunu söylemek için ilk arayışı değil .Kaç kez daha özür dilemesine ve sonra yine aynı şeyleri yapmasına izin vereceksiniz? Sizi ikna etmesi için aramasından çok daha fazlasına ihtiyacı olduğunu ona gösterin.

Sizi sadece seks için arar
Sadece kendi ihtiyaçları doğrultusunda hareket eden birini işin içinde dayanılmaz bir cazibe olsa bile hayatınızda istemezsiniz. Sizden beklentisini gayet net ortaya koymuş öyleyse tartıştığımız nedir? Aklınızdan bile geçirmeyin!

Onu bir daha görmek istemiyorsunuz
En son görüşmenizde kendinize verdiğiniz bu sözü hatırlayın ve ondan nasıl kaçarak uzaklaştığınızı. Eylemler sözcüklerden güçlüdür unutmayın.

Kız arkadaşı ya da karısı varsa
Diğer kadın 6 senedir bitkisel hayatta değilse ya da çift olarak çok eşli takılmıyorlarsa bu maceraya girmek istemezsiniz. Eğer söylediği gibi mutsuzsa neden ayrılmıyor? Yakın olduğu bir diğer insana yalan söyleyen ve aldatan bir adamın size sadık kalacağını da nereden çıkartıyorsunuz?

Eski sevgiliniz ise
Ayrılmanızın bir ya da daha fazla sebebi olmalı Peki bu sefer daha iyi olacağını neden düşünüyorsunuz? Aklınızı tekrar karıştırmasına izin vermemeyi tercih edebilirsiniz En azından tekrar düşünseniz iyi olur



Harika ilişkinin sırrı: İletişim
Çok önemli ve zor. Konuşmayı bıraktığınız nada ilişkinizi düzeltemezsiniz.

Erkeğin sizi dinlemesini sağlayan konuşma yolu
Bir erkekle konuşmak için en iyi zaman yatmadan önce. Günü artık geride bırakacağı için size çok daha iyi konsantre olup dinleyebilir.

Erkekler hakkında bilinmesi gereken en önemli şey
Kadınlar çoğu zaman erkeklere neye ihtiyacı olduğunu söylemez ve erkeklerin bulmasını beklerler. Ne istediğiniz konusunda net ve olumlu olmanız en doğrusudur.

Kadın ve erkeğin asla söylememesi gereken şey
"Seni seviyorum ama.." dır. Çünkü sevmenin hiçbir koşulu olmaz.

Kadın ve erkeklerin en seksi kıyafetleri
Kadınlar için kırmızı veya çok seksi iç çamaşırı. Erkekler için de şık bir kıyafet veya takım.
 
Aşık Olduğunuzu Gösteren Durumlar
Her sohbette mutlaka onun da adı geçer. Hatta konuyla ilgisi olmasa da ne yapar ne eder konuyu ona bağlamaya çalışırsınız.

Kendisinden ya da bir başkasından burcunu öğrenip özelliklerini, sizin burcunuzla uyumlu olup olmadığını araştırırsınız.

Türlü bahaneler yaratıp, onunla karşılaşma ve sohbet etme imkanı yaratırsınız. Onun da içinde bulunduğu arkadaş grubunuzla bir araya gelmek için can attığınızdan, herkesi şaşırtacak kadar girişken bir organizatör oluverirsiniz.

Onun herhangi bir kadınla konuştuğunu gördüğünüzde, o kadını kıskanırsınız. Hatta onu başka bir kadınla yan yana ya da sohbet halinde gördüğünüzde aralarında bir şeyler olduğundan şüphelenip işin aslını araştırmaya çalışırsınız.

Anlaşılmaz bir biçimde Brad Pitt, George Clooney, Justin Timberlake veya Johnny Deep hayranlığınız sona erer.

Kolunu kaldırdığında, tişörtünün havaya kalkmasıyla aralanan belini görünce ağzınızın sulandığını hissedersiniz. Ya da yakınındayken burnunuza gelen parfüm kokusu içinizde heyecanlı kıpırtılar yaratır.

Onu arkadan görünce çocuk gibi sevinip hemen yanına gitmek istersiniz. İçinizden gözlerini ellerinizle kapatmak ve muzip bir sesle “Bil bakalım ben kimim?” diye sormak gelir.

Yatağa girdiğinizde onun uyurken ne giydiğini ve o anda yalnız olup olmadığını düşünürsünüz. Yanınızda yattığını ve size sarıldığını hayal ederken içinde bir sıcaklık oluştuğunu hissedersiniz.



 






















Aşk İle İlgili Bilmediğimiz Gerçekler
Aşk çok güzel bir duygudur. Ve bu duyguyu elbette ki yaşamak hepimizin hakkıdır. Peki aşk sadece güzel bir duygu mudur? Aslında tam olarak öyle değil. Aşk, vücudumuzun salgıladığı hormonların miktarlarını değiştirdiği için sağlığımızla da alakalı değişimler yaşamamıza neden oluyor; ve çok ilginç aşk gerçekleri var. Gelin bu gerçeklere kısaca bir göz atalım:

Öpüşmek, yaşlanmayı geciktirmektedir. Bunu daha önceki yazılarımızda da belirtmiştik; ancak bir de, sabahları işe giderken eşlerini öpen erkeklerin, öpmeyen erkeklere göre 5 yıl daha uzun yaşamaları söz konusu ki, bu gerçek, aşkın tamamen kendisinden kaynaklanmaktadır. İnsan sevmediği birini öpmez.

Günümüz aşkları hakkında fikirler üretsek de, aşk şarkılarının sürekli bir değişim gösterdiğini söylesek de, Adem ile Havva’dan başlayan aşk serüveninin, bundan tam 4000 sene önce, aşk şarkıları yapılmasına neden olduğu gerçeği vardır. Aşk şarkıları sadece günümüzde değil; bundan 4000 sene önce de vardı.

Kadınların, sevgilileri ya da eşleri ile birlikte olmak istememeleri; ve bu nedenden dolayı da binbir türlü yalan söylemeleri; kadınların %78′inin, birlikte olmak istemediği için değil de; aslında istenmeyen tüyleri olduğu için erkekleri sebebiyle olmaktadır.

Kadınların feminist olanlarının, aşkta karşı cinse karşı çok sorunlu oldukları düşünülebilir; ancak bu, çok yanlış bir düşüncedir. Biliyor musunuz; feminist kadınlar, feminist olmayanlara göre, daha romantik yaşıyorlar aşklarını…

İlk görüşte aşk kavramına inananlar; aslında olay, herkesin diline düşen, ilk görüşte aşk duygusundan çok daha farklı… Aşık olmak için kısa değil, uzun bir zamana ihtiyaç olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalarda, insanların çoğu, uzun süre tanıdıkları kişilere daha çok aşık oluyor.
Nasıl aşık oldukları sorulan kişiler, bunun nasıl bir süreçte gerçekleştiğini bilmediklerini; aşkın, anlatılamayan bir zaman diliminde gerçekleştiğini savunuyorlar.

Aşık olan insanların sinir gelişimleri, başarılı bir şekilde, aşık olmaya başladıkları ilk bir yıl içerisinde gelişiyor. Aşık olan insan sakinleşiyor, ve hafızası gelişiyor. Olayları daha çok hatırında tutuyor.

Aşık insanlar aynı zamanda korkan bireyler haline dönüşüyor. Çünkü sevdiğine sıkı sıkıya bağlı olan bir kişi onu kaybetmekten çok korkuyor. Bu durum ise, istenmeyen streslerin yaşanmasına sebep oluyor. Aşk korku ve stres demek yani başka bir deyişle.

Aşık olan bir kişi, sevdiği kişinin resmini gördüğünde; beyninin, ihtiraslar ile alakalı olan kısmında hareketlenme yaşamaya başlıyor.
Güney Pasifik’in Tiwi isimli kabilesinde, kadınların, doğar doğmaz evlendirildiklerini biliyor muydunuz?

Kore’deki bir telefon operatörü, aşk dedektörü isimli bir hizmet sunuyor kullanıcılarına. Bu hizmeti satın alanlar için, telefon, konuşan kişinin; sevgilisiyle konuşurken ne kadar tutkulu konuşup konuşmadığını analiz ediyor. Ve telefon konuşmasının sonunda, telefonun yaptığı analiz, kısa mesaj ile kişiye bilgi veriyor.

Kadınlar için, birlikte oldukları erkeğin nasıl birisi olduğu, erkeklerin, birlikte oldukları bayanları önemsemesinden daha önemli. Kadınların %11′i erkeğin internetten araştırmasını yaparken; erkeklerin ise %7’si bunu yapıyor.
Çiftlerin birbirlerine benzedikleri söylenir ki bu genellikle evli çiftler için geçerlidir. Ancak, kişilikler de zamanla birbirine benziyor…

İnsanların %65′i, öpüşürken, başlarını sağ tarafa eğiyorlar.
Bayanların %43′ü, erkeklerine bağlanmaya kendilerini hazır hissetmiyorlarsa, erkeğin de evliliği düşünmesini istemiyor.
Yeni aşık olan kişiler, serotonin hormonunu, oldukça az salgılıyorlar. Bu hormon ise, obsesif kompülsif hastalığın sebebi. Bu nedenle, kendimizi, daha yeni tanımış da olsak o kişiye çok fazla kaptırıyor, ve çok bağlanıyoruz.
Philedelphia havaalanı, en çok aşık olunabilecek havaalanı sçeildi.
Yapılan bir araştırmaya göre, hayatımızın aşkını bulmak istiyorsak eğer, en az 12 insanla çıkmalıyız. Gerçek aşkı bulmanın en iyi yolu budur.

Erkeklerin sakallarının daha çabuk uzamasının sebebi, seks beklentisi içerisinde olmaları..
Romeo ve Juliet’in yaşadığı İtalya’ya, her sevgililer gününde, en az 1000 mektup gidiyor.
Terkedildiğimiz insanı daha çok seviyoruz terkedildikten sonraki kısa dönemde.
Genellikle, birlikte çalışan insanların aralarında aşk doğduğunu görürüz. Bunun sebebi, yakınlık, samimiyet; ve rahatlıktan kaynaklanmaktadır.
Uzun süreli ilişkilere baktığınız zamanlarda, bu ilişkilerden en az birinin, başladığı dönemde, çiftlerden birinin, başka bir ilişkisi olması esnasında başladığı görülüyor.
Romantik ilişkiler yaşayan çiftler çok daha mutlu oluyorlar. Bağlılık derecesi ne kadar yüksek ise, mutluluk da o kadar çok...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...