30 Ekim 2012 Salı

Genç Bir Cilt İçin Yapmanız Gerekenler




















Sağlıklı genç ve güzel görünmenin sırrı pürüzsüz ve ışıltılı bir ciltten geçiyor.

Hepimiz pürüzsüz, kusursuz bir cilt yapısıyla dünyaya geliriz. Bunun değerini çok iyi bilmeli, cildimize ihtiyaç duyduğu gerekli bakımı ve özeni göstermeliyiz. Yaşantımızın her gününde sağlıklı, genç, pürüzsüz ve ışıltılı bir cilde sahip olmak için, cilt bakımına gerekli özeni göstermemiz gerekiyor.

Doğru bir cilt bakımı uygulamasının ilk ve en önemli adımı cilt tipini doğru analiz etmekten geçiyor. Cilt yapısını iyi değerlendirebilmek için gerekli olduğu takdirde uzmanlardan destek alınması gerektiğini belirten Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Eylem Acar Özer, "Cilt tipinizi belirledikten sonra cilt bakımı konusunda yapılması gereken en temel işlemler; cildi iyi temizlemek, nemlendirmek, güneşten ve diğer çevresel faktörlerden korumaktır.


Her cilt tipi kendine uygun bir temizleyici jel, temizleme sütü ve benzeri bir ürünle temizlenmelidir. Nemlendirme amacıyla kullandığımız ürünler ise cildin su ihtiyacını karşılayarak cildi yapılandırır ve korur" dedi.

GÜNEŞİN ZARARLI ETKİLERİNDEN KORUNUN

Cildimize iyi bakmak için dış etkenlerle mücadele ederken en büyük savaşı güneşin zararlı etkilerine karşı veriyoruz. Cildimizi güneşin zararlı etkilerinden korumak için güneş ışınlarından korunmak, riskli saatlerde güneşlenmemek ve gün ışığı olan her saatte, cildin görünen kısımlarına yüksek koruma faktörlü ürünler sürülmesi gerektiğini ifade eden Dr. Acar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle yaz aylarında daha fazla güneş ışınlarına maruz kalan cildimizi koruyucu giyecekler ile korurken güneş gözlüğü, şapka, güneş şemsiyeleri gibi güneş ışınlarından korunmamaızı sağlayan aksesuarları da günlük hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz.

Sokağa çıkmadan önce süreceğimiz 10-15 koruma faktörlü cilt ürünleri ile cildinizi yaz-kış korumak cilt yaşlanmasının önüne geçecektir. Doğru ve dengeli besin maddelerini içeren bir diyet programı izlemek ve "nutirkozmetik" denilen besin takviyesi kullanmak cildinizi koruyacaktır."

CİLDİNİZ İÇİN UFAK DOKUNUŞLAR

Cildimizi dış etkenlere karşı korurken, yaptıracağımız bir takım uygulamalar ile de cildimizi genç tutmak için destekleyebiliriz. Cildimizin sağlıklı ve genç görüğnmesini sağlamak için günümüz teknolojisinden de yardım alınabileceğinin altını çizen Dr. Acar, cildi genç tutmak için yapılan uygulamaları şöyle sıraladı:

"Kimyasal ve mekanik çeşitli tekniklerle derinin üst tabakasının soyulması işlemi olan peeling ile deride bulunan renk düzensizliklerinin ve dokunun düzelmesinin yanı sıra ince çizgilerden ve statik kırışıklıklardan da kurtulabilirsiniz. Cildin kalınlığını artıran, gerginleştiren ve cildin daha sağlıklı genç bir görünüme kavuşmasını sağlayan Dermaterapi ile kişinin problemine göre cilde uygulanacak kollajen, vitamin, mineral içerikli serum veya kişinin kendi kanından elde edilen büyüme faktörleri içeren PRP serumu şeklinde olabilir.

Bunların yanı sıra kırışıklık tedavisinde kullanılan botox ve yanak, dudak çevresi ve çene bölgelerinde bulunan kırışıklıkların çözümü için uygulanan dolgu maddeleri ile cildinize dışarıdan ufak dokunuşlarda bulunabilirsiniz".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...