13 Kasım 2012 Salı

Saç Uzatmanın Bitkisel Yolları

Kırıklardan ve boyadan dolayı yıpranan saçlarınızı kestirdiyseniz saçınızı yaza kadar uzatacak tarifleri derledik.

Bazı ilaçların kullanımı, beslenme bozuklukları stres gibi faktörlere bağlı olarak saç uzamasında yavaşlama olasıdır. Saç köklerinin beslenmesini bozan durumlarda da saç uzaması yavaşlar. Sigara yine damaraları büzücü etkisi ile kan dolaşımını bozan ve besinlerin, oksijenin hücrelere ulaşımını engelleyen bir faktördür. Dikkat edilecek olursa saç uzamasını olumsuz yönde etkileyen faktörler yaşantımızda sık karşılaştığımız faktörler.

Malzemeler;
Sinemaki otu
badem yağı
bemiks ampül
su

Yapılışı; 1 tutam sinemakiyi, bir çay bardağı suda kaynatıyorsunuz. Süzdükten sonra ılınınca içine 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 1 bemiks ampül koyup karıştırın.adece saç diplerinize uygulayıp biraz masaj yapın ve yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın.

Haftada bir uygulayabilirsiniz.

Malzemeler;
Kemik iliği(1 çay bardağı),
zeytin yağı(bir kahve fincanı),
Bir adet Bephantene ampul,
Yarım şişe badem yağı (10cc),
1 adet yumurta

Yapılışı; Kasaptan 2 adet sığır kemiğin iliğini alın, iliği tülbente sarıp kaynayan tencerenin içine atın, yağ kıvamına gelince tencereden çıkartıp bir kahve fincanı ölçüsünde elde edin. Diğer malzemelerle karıştırıp saçlarınızın diplerinden başlayıp uçlarına doğru masaj yaparak yedirin. 20 dk bekletip yıkayın.

İlk ay her hafta, ikinci ay iki haftadabir, üçüncü aydan sonra ayda bir uygulayabilirsiniz.

Malzemeler;
1 turp
4 bardak su
1 yumurta sarısı

Yapılışı; bir adet orta boy turbu rendeleyip, 4 bardak suyun içinde kaynatın. 5 dk kadar kaynadıktan sonra turbu süzüp suyun içinden çıkartın. Kalan su ılınınca içine bir yumurta sarısı ekleyip karıştırıp saçlarınıza dipten uca doğru masaj yaparak uygulayın.

Her hafta yapabilirsiniz. Bu kür hem saçlarınızın çabuk uzamasını sağlar, hem de saçlarınızı besleyerek kırıklarını onarır.

Malzemeler;
Sarımsak şampuanı
Çam terebentin

Yapılışı; 40 ml. Sarımsak Şampuanının içine 40 damla çam terbentin yağı yağı ekleyin her banyoda bu şampuanı kullanın.

Malzemeler;
10 gr entele otu
2 bardak sirke

Yapılışı; Bir saç uzatma yöntemi de 10 gr. entele otunu, 2 bardak su ve 2 bardak sirkenin içinde kaynatın su yarıya inene kadar kaynayacak ve bu suyu soğuyunca banyodan en az 1.5 - 2 saat önce saç diplerine masaj yaparak sürüyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...