13 Kasım 2012 Salı

Hacimli ve Parlak Saçlar İçin Doğal Saç Maskeleri

Güzel saçlara sahip olmayı istiyorsak tüm vücudumuzun bakımını ihmal etmediğimiz gibi saç bakımını da ihmal etmememiz gerekir. Saç bakımı için birçok kozmetik ürün vardır fakat bu kozmetik ürünler zaman içerisinde saçlara ve saç derisine olumsuz etkiler yaratabiliyor. Eğer saç bakımınızı doğal yöntemlerle saçınıza zarar vermeden yapmak istiyorsanız doğal saç bakım maskelerinden yardım alabilirsiniz.

Boyadan, fönden kurumuş ve yıpranmış saçlarınızı eski sağlığına kavuşturmak için, doğal saç bakımlarını uygulamaya ne dersiniz? Saç maskeleri uygulamadan önce saç sağlığınızı korumanız için şu hususlara dikkat edin.

• Öncelikle doğru şampuan kullandığınızdan emin olun. Her zaman saç tipinize uygun bir şampuan seçin. Kuru saçlar için olan şampuan daha iyi kokuyor diye aldığınız ürün, saçınızın ihtiyacını karşılamayacağını bilmelisiniz.

• Saç uzmanları, sık sık şampuan değiştirmeni saç sağlığını koruda faydalı olduğunu söylüyorlar. Uzun süre aynı şampuanın kullanımı, saçınızın bağışıklık kazanmasından dolayı bir müddet sonra etkisini yok eden. Bu yüzden şampuanınızı değiştirmekten kaçınmayın.

• Saçınızı kuruturken aşırı sıcak fön kullanmaktan kaçının. Sıcaklık hem saçlarınızın kırılmasına hem de kafa derinizin kuruyup yıpranmasına neden olur.

• Son olarak saç sağlığınız için saçınızı, düzenli aralıklarla kestirin.

İşte, saçlarınızın daha parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlayacak birbirinden etkili doğal saç maskeleri.

Muzlu Saç Maskesi

Malzemeler

1 / 2 muz
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal

Tüm malzemeleri karıştırın ve kuru saçlarınıza uygulayın. Maskeyi saçınızda 20 dakika beklettikten sonra durulayın. Daha sonra şampuanlayın.

Saçınızı yıkadıktan sonra bir bardak sütü saçınızı sürün ve 10-15 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Saçlarınızın daha yumuşak ve doğal bir parlaklığa kavuştuğunu göreceksiniz.

Ekşi Kremalı Saç Maskesi

Malzemeler
2 çay kaşığı ekşi krema
1 / 2 çay kaşığı buğday tohumu yağı
1 çorba kaşığı limon suyu

Tüm karışımı iyice çırpın daha sonra, önce saç uçlarına sonra da saç diplerine frükzüyon yaparak yedinir. Maskeyi saçınızda 10-15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile durulayın sonra şampuanlayın.

Daha Parlak Saçlar İçin Zeytinyağı Maskesi

Malzemeler
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yumurta

Bu karışımı yaklaşık 10 dakika kadar saçınızda bekledin, daha sonra ılık su ile durulayın, şampuanladıktan sonra saçlarınızın eskisinden daha parlak olduğunu görün.

Yumurtalı Maske

Malzemeler

1 yumurta akı (eğer saçlarınızın uzun ve kalın telliyse yumurta akını artırabilirsiniz)

Bir yumurta akını kuru saçlarınıza sürün.
Saçınızda kuruyana kadar bekletin.
Daha sonra sıcak su ve şampuan ile saçlarınızı yıkayın.
Özellikle de yağlı saçlara sahip olanlar için ideal bir saç maskedir.

Yıpranmış Saçlar İçin Maske

Malzemeler
1 adet taze sıkılmış limon suyu
2 yumurta sarısı
1 yumurta beyazı
1 çorba kaşığı bal

Tüm malzemeleri el mikseriyle çırpın. Daha sonra kuru saçlarınıza uygulayın. Maskeyi saçınızda 10 dakika kadar beklettikten sonra saçınızı şampuanlayın.

İpeksi ve Yumuşak Saçlar İçin Maske

Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı bal

Malzemeleri iyice karıştırın. Saçlarınıza uygulayın. Saçlarınızı bir havlu veya duş bonesiyle sarın. Ve Maskeyi saçınızda 15 dakika bekletin. Daha sonra şampuanladıktan sonra saçlarınızı iyice durulayın.

Hacim Artıran Saç Maskesi

Malzemeler
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı bal
1 / 2 fincan ılık su
Sprey Şişe (Eczanelerde ya da alışveriş merkezlerindeki kozmetikçilerde rahatlıkla bulabilirsiniz.)

Tüm malzemeleri sprey şişeye koyarak, iyice karıştırın. Saçlarınızı şampuanlayın ve biraz kurumasını bekleyin. Hazırladığınız bu karışımı sprey şişesiyle nemli saçlarınıza sıkın. Kafa derinize masaj yaparak maskeyi iyice saçlarınıza yedirin. Ve bu şekilde saçlarınızı kurumaya bırakın. Daha sonra saçlarınızı bol suyla durulayın.

Parlak ve Yumuşak Saçlar İçin Maske

Malzemeler
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
3 yemek kaşığı ekşi krema

Tüm malzemeleri karıştırın ve saçlarınızın önce uçlarına daha sonra diplerine iyice yedirin. Saçınıza tüm karışımı sürdükten sonra bir havlu sarın ve 30 dakika maskeyi kafanızda bekletin. Daha sonra saçlarınızı şampuanlayın ve ılık suyla durulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...