29 Kasım 2012 Perşembe

Kumrallar İçin Makyaj Sırları

 Öncelikle yüzünüze biraz daha aydınlık kazandırmak için, toprak renginde fondöten sürmelisiniz. Bu sizi daha çekici gösterecektir.

Göz farı: Yüzünüz ve saç renginiz birbiriyle son derece uyumlu. Bu nedenle göz makyajında ilk olarak kirpik diplerinize kahverengi bir far uygulayın. Gündüz, göz kapaklarınıza sadece toprak tonlarının hakim olduğu far sürün. Gece makyajında ise, dore ve turuncu gölgeler kullanın.

Allık: Teninize gidecek en uygun allık rengi, kızıl kahve tonlarında olanlardır.
Ruj: Dudaklarınızı öne çıkarmak istiyorsanız kavuniçi, hafif bir dudak makyajı için ise kızıl kahve tonlarını tercih edin.

Açık kumrallar; doğal tonlar sizde harika duracak. Açık toprak tonları, mavi ve eflatun gözlerinizi vurgulayacak. “Pembenin çeşitli tonları hem göz, hem de yanak ve dudaklarda iyi duracak” diyor Philip Luque. Maskarada siyahtan vazgeçmezken, dudaklara son dokunuşu şeffaf bir parlatıcıyla yapmalısıız. Şeftalimsi tonlar sarışınlarda daha iyi duracağından daha çok pembelere kaymanızda fayda var.

Koyu kumrallar; sıcak cilt tonunuz size renk seçimi konusunda rahatlık sağlıyor. Koyu toprak renkleri, zümrüt, koyu gri, bej ve kahve, göz renginizi ortaya çıkarırken, mercan rengi bir allık elmacık kemikleri için ideal seçim olacak. Belki biraz bronzlaştırıcı uygularsanız, güneşte bronzlaşmış gibi bir etki elde edebilirsiniz.





Dikkati gözlerine çek
Şeftali ve pembe tonlarında bir göz farı uygulamak hem göz çevresini aydınlatır, hem de teninize uyum sağlar. Eğer saçlarınız çikolata kahvesi tonlarındaysa, leylak ve mavi far uygulamaktan çekinmeyin.

Dramatik bakan gözler yaratmak da elinizde. Bunun için gözlerinizi siyah bir eyeliner ile belirginleştirin. “Uygulayacağınız kahverengi bir far, saçlarınızın rengiyle uyum sağlayacak” diyor Philip Luque.

Daha etkileyici ve dikkat çekici bir etki mi istiyorsunuz? Öyleyse ışıltılı tonlarda gümüş rengi bir far, taşlı gümüş rengi küpelerle, kırmızı ruj ise kırmızı ojelerle uyumlu olacak.


Allığı nasıl seçmeli?
Kendinize uygun allık rengini bir türlü seçemiyor musunuz?“Yanaklarınızı çimdikleyin ve ortaya çıkan kızarıklıklara uyan bir allık rengi seçin. Böylece doğallıktan uzaklaşmamış olacaksınız” diyor Philip Luque. Eğer daha kuvvetli bir etki istiyorsanız, biraz daha koyu tonlardan seçerek bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Size o renkle doğmuşsunuz görüntüsünü verecek rengi mi arıyorsunuz? Fazla düşünmeyin çünkü bebek pembesi istediğiiz o etkiyi yaratacaktır.

Bu renklerden kaçın!
Turkuaz: Kahverengi saçlar ve ister koyu ister açık kumral ten için uygun olmaz.
Zeytin yeşili: Bu tür bir yeşilin içerisindeki sarı tonlar sizi hasta gibi solgun gösterir.
Kömür siyahı: Kahve ve koyu grilerle ilgili sorun yok. Ancak dikkatli kullanmakta fayda var yoksa sizi bir panda gibi gösterebilir.



Dudaklara düşen görev
Kahverengi saçlarda rujun doğru kullanımı oldukça önemlidir. Hem açık tenli hem de açık kumral saçlara sahipseniz, koyu kırmızı bir ruj fazlasıyla göze batar. Ya da koyu kumral saçlarla kombinlediğiniz şeker pembesi dudaklar pek de hoş görünmez. Önce denemek istediğiniz parlatıcının rengini görmek için beyaz bir kâğıdın üzerine sürün. Eğer gördüğünüz renk pembe, narçiçeği kırmızısı ya da eflatun tonlarında ise hiç düşünmeden satın alabilirsiniz.

Domates kırmızısı ve açık pembe renkler koyu kumrallar için, pembenin her tonu ise açık kumrallar için uygun seçimlerdir. Dudak fırçasıyla pembe tonlarda bir ruj uyguladıktan sonra fazlalıkları peçeteyle alın ve ruju tekrar uygulayın. Parlatıcıyı fırçayla uygulamak daha az ruj kullanımını ve doğal görünmeyi sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...