1 Kasım 2012 Perşembe

Kesme Güllerin Bakımı

Nemlendirme!
Güller alır alımaz suya koyulmalıdır. Ilık su kullanın. Önceden vazonuzu temizleyin. Sonra vazonun 3/4 kadar ılık su (38 derece duş aldığımız sıcaklıkta) ile doldurun. Çiçeklerin ılık suyu emmesi soğuk sudan daha kolay oluyor.

Besin Verilmelidir!
Kısa sürede çiçeğin açması için besin takviyesi yapılmalıdır. Çiçek gıdası önemlidir. Ve gerçekten işe yarar. Çiçek besini 3 önemli madde içerir ömrünü uzak için; çiçeğin gelişmesi için besin , asit suyun PH ını kontrol eder,biyosit zararlı bakterileri öldürür. Eğer besin bulamıyorsanız, kendiniz hazırlayabilirsiniz. Sadece 3 çay kaşığı limonlu gazoz (besin kaynağı ve asitleştiri olarak işe yarar) 1 çay kaşığı çamaşır suyu (bakteri öldürmek için) ekleyin bir litre suya.


Çiçek Temizleme!
Suda bakteri oluşturabilecek kaynakların kaldırılması. Çiçekleri suya koymadan önce suda kalacak kısımlarındaki yeşillikleri temizlenmelidir. Suyu içindeki yeşillikler bakteri oluşumana sebep olur. ve çiçeğin vazo ömrünü kısaltır.

Dal nasıl kesilir?

Çiçeklerin suyunu değişirip nemli kalmasını sağlamak için çiçekleri çıkarın. Saplarından kesin. İdeali 2 cm kadar çaprazlama olarak suyn altında kesmektir. Önce kesip ardından hemen vazoya konulmalıdır. Suyun altında kesmek, gülün hemen suyu çekmesini sağlar. Sapta olşan hava kabarcıklarını önler. Açılı kesmek maksimum su çekmesini sağlar.

Tekrarlama!

İdeal vazo ömrü için(7 günden fazla) 3 günde bir aynı adımlar tekrarlanarak uygunlanmalıdır. Çiçekleri vazodan çıkarın, sıcak su ile vazonuzu yıkayın. Temiz ılık su doldurun ve içine besin ekleyin. Suyun altında 2cm kadar açılı bir şekilde saplarından kesip vazoya geri yerleştirin.Her gün suyunun sıcaklığını ve seviyesini kontrol edin. Azalmışsa ılık su ekleyin.

Çiçeklerinizi Sergileme!

Güller nerede sergilenir. Çiçeklerinizi soğuk alanlarda göstermelisiniz, direk güneş ışığından ve cereyandan uzak tutmalı, ısıtma havalandırma ve soğutma benzeri şeylerin yakınında tutmaktan kaçının.Olgunlaşmış meyvelerden çiçekleri uzak tutun. Etilen gazı yayarlar, bu çiçeklerin ömrünü kısaltır.

Kurtarma!
Eğer güller solmuşsa, canlandırılması lazım. Küvet ya da lavaboyı su ile doldurup gülleri suyun altına daldırıp 30 dakika- 1saat beklemelidir.Vazoya koymadan önce altından kesilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...