8 Kasım 2012 Perşembe

Hangi Parfüm Hangi Etkiyi Bırakıyor?

İş görüşmesine giderken kıyafetiniz, ayakkabınız, çantanız, her şey hazır. Peki ya parfümünüz?

İş ararken baktığınız ilanlardan biri tam da hayal ettiğiniz gibi… Hemen başvurdunuz ve mucize gerçekleşti; sizi görüşmeye çağırdılar! Bir gece evvelden hazırlandınız, kıyafetiniz, ayakkabınız, çantanız, her şey hazır… Peki ya parfümünüz?

Kokuların insanlar üzerinde ne kadar büyük bir etkisi olduğu tartışılmaz bir gerçek. Karşınızdaki kişiyi etkilemek istiyorsanız, kullandığınız esansla, bilinçaltınızda farklı bir etki yaratabilirsiniz ve çok daha başarılı bir performans sergileyebilirsiniz. Sizce de bu, özellikle iş görüşmesine gideceğiniz zaman kullanacağınız parfümü seçerken çok daha dikkatli olmanızı gerektirmez mi? Belki de doğru tercihi yaparak, doğru etkiyi yaratıp, hayallerinizin işini alabilirsiniz. Peki, hangi esanslar, ne tür etkiler yaratıyor?


Görüşmede odaklanmanızı sağlamak ve enerjinizi yükseltmek için kullanmanız gereken esanslar;

Limon
Limon kokusu, kendinizi çok daha enerjik hissetmenizi ve dikkatinizin dağılmamasını sağlayacaktır.

Neroli
Bu narenciye esansı sakinleşmenize ve görüşme sırasında paniğe kapılmadan, konsantrasyonunuz dağılmadan kendinizi çok daha rahat ifade edebilirsiniz.

Portakal
Portakal esansı enerjinizi yükseltecek ve görüşme sırasında çok daha aktif ve sonuç odaklı olmanızı sağlayacaktır.

Özgüveninizi yükseltmek için kullanmanız gereken kombin esanslar;

Bergamut ve yasemin
Bergamut ve yasemin esanslarının kombinasyonu, zihninizin netleşmesini, soruları çok daha net algılamanızı sağlayacaktır. Böylece kendinizden çok daha emin cevaplar verebilirsiniz.

Bay Laurel ve Bergamut
Ruhunuzu tazeleyecek olan bu kombinasyon, zihninizi açık tutmanızı sağlayacak ve görüşme sırasında kendinden emin, işine hakim bir kadın olacağınızın sinyallerini çok daha kolay vereceksiniz.

Greyfurt ve selvi
Kan basıncınızı yükseltecek olan bu güçlü kombinasyon ile, görüşmeye çok daha rahat odaklanacak ve keskin zeka pırıltıları göstereceksiniz. Bu kombinasyonu özellikle öğlen saatlerindeki görüşmelerde, enerjinizi yükseltmek için kullanmalısınız.

Dikkatli ve zeki olduğunuzu göstermenizi sağlayacak esanslar;

Nane
Tazeleyici etkisi olan nane, dikkatinizi yükseltecek ve sorulan soruları çok daha kolay cevaplamanızı sağlayacaktır. Yapılan araştırmalara göre nanenin konsantrasyon artırıcı özelliği de bulunuyor.

Mandalin
Enerji veren bu narenciye esansı, kan basıncınızı yükseltecek ve görüşme esnasında çok daha dikkatli olmanızı sağlayacaktır.

Okaliptüs
Tazeleyici etkisi olan bu odunsu esans, görüşmeye çok daha rahat odaklanmanızı sağlayacaktır.

İş görüşmenizde kendinizi yorgun, fazla rahat ya da bitkin hissetmenize neden olacağı için uzak durmanız gereken esanslar;

Lavanta
Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi olan lavanta, görüşme sırasında size uyuşukluk hissi verebilir ve görüşmede bile uyku bastırmış bir elemanı hiçbir işveren istemeyecektir.

Gül
Bu tatlı, çiçek esansı daha çok sevgilinizle akşam yemeğine çıkacağınız zamanlar için uygun olacaktır. Gül ya da benzeri baştan çıkarıcı bir esansı, iş görüşmesine giderken kesinlikle kullanmamalısınız.

Ylang Ylang
İyileştirici ve canlandırıcı etkisi olan Ylang Ylang genellikle aroma terapi seanslarında tercih edilen bir esans. Görüşme esnasında bu esanstan uzak durmalısınız çünkü kendiniz fazla rahatlamış ya da medite olmuş hissedebilirsiniz. Bu da görüşmedeki performansınızı olumsuz etkileyecektir.

(Kaynak: Womenist.net)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...