30 Ocak 2013 Çarşamba

Parfümlerin Etkisi ‘Notalarında’ Saklı!

En Doğru Parfüm Hangisi ?

Parfüm kullanıcıları iki gruba ayrılıyor. Birincisi ‘sadık’ olanlar ki, kesinlikle parfümlerinden vazgeçmek istemiyorlar. Diğer grup ise ‘sıkılganlar’, neredeyse her kıyafete göre parfüm değiştiriyorlar ve çoğu zaman kokularını o günkü modları, duygusal iniş çıkışları belirliyor. Peki kendimiz için en doğru ve ideal parfümü nasıl seçeriz? Elbette bunun bir formülü yok. Burada, doğru parfümü seçmek için ten ve notaların uyumu önem kazanıyor. Ancak bu sizin odunsu, çiçeksi ve baharatlı içeriklerle aranızın nasıl olduğuyla da doğru orantılı bir durum.

Parfümünüz de tarzınızın bir parçası, hatta tamamlayıcısı. Tıpkı bir aksesuar veya elbise seçmek gibi, kokunuz tüm giyim kuşamınıza son noktayı koyuyor ve kendinizi ifade etmenize yardımcı oluyor. Hatta siz, sadık kullanıcılar grubuna giriyorsanız, bir süre sonra parfümünüzle anılmaya, anımsanmaya başlıyorsunuz.

Parfüm seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. İsterseniz öncelikle bunları özetleyelim. Her ay, yepyeni ürünlerle renklenen parfüm reyonlarından seçim yapmak kolay değil. Siz siz olun, kokuları üst üste denemeyin. Koku denerken bilek içlerine veya standlarda duran deneme kartlarına uzaktan sıkın. Ve eğer teninizde deniyorsanız, bir saat kadar bekleyin, kalıcılığını test edin.

Parfümlerin etkisi ‘notalarında’ saklı

Kendiniz için ideal parfümü seçerken hisler devreye giriyor.
Bugün gerçek özlerle üretilen ve tasarımcıların parfüm dünyasındaki yerini sağlamlaştıran kokular içeriklerinden dolayı biraz pahalı olsalar da kesinlikle kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor.

Gelin birlikte doğru parfüme adım adım yaklaşalım.
İlk adım, hangi içeriklerin, yani parfümü oluşturan hangi notaların sizi nasıl hissettirdiğini keşfetmekle başlıyor. Daha taze içerikler mi, oryantal ya da çiçek kokuları mı tercihiniz?

Çiçeksi kokular , içeriklerin kalbi sayılıyor. Romantik ve son derece feminen bu parfümler, kadınların ilk tercihleri arasında.
Meyveli-baharatlı kokular, tek başlarına size yoğun gelebilir, ama günümüzde hemen hemen tüm formüllerin temelinde bu notalar yer alıyor.

Okyanus esintileri, özellikle erkekler için önerilen seçeneklerde sıkça rastlayabileceğiniz bir içerik. Modern zamanın sentetik bazlı kokularında bu tazeliği yakalayabilmek mümkün. Birçok tende bu tarz kokular çok kalıcı olmayabiliyor.

Yeşil notalar, yani yeşil çay ve yapraklı bitkiler, enerji veren kokulara hayat veriyor. Gün içinde rahatlıkla kullanabileceğiniz bu içerikleri sportif yaşam tarzına sahip olanlar ve maceraperestlerin de tercihi. Ayrıca baharatlı ve yoğun çiçeksi kokulardan hoşlanmayanlar için ideal.

Oryantal karışımlar, kalıcı kokular dünyasının temelini oluşturuyor. Son derece feminen denilebilecek bu parfümlerin kalbinde, ailenin vanilya, sandal ağacı, misk gibi üyeleri bulunuyor.

Odunsu formüller, orman esintisini teninize taşıyor. Kalıcı parfümlerin içeriklerinde bu notaların en güçlü yorumlarını bulabilmek mümkün.

Ortama göre kokular da değişiyor..

Parfüm dünyası kendini sürekli yeniliyor. Bu kadar seçenek arasından seçim yapmaksa bir hayli zor. Bu nedenle herkesin başucunda birden fazla kokuya rastlayabilmek mümkün. Bu siz ve parfümünüz arasında özel bir bağ kurmayı biraz zorlaştırırken, kokunuzu en azından sizin için bir klasik olmaktan çıkarıyor. Özellikle yaz aylarında, güne hafif ve çiçeksi bir kokuyla başlamanızı öneriyoruz. Gece ise dışarı çıkmadan önce daha çarpıcı ve kalıcı olan odunsu ve oryantal notalara sahip bir koku seçebilirsiniz.

Güneşe çıkmadan önce ise uzmanlar tende leke yapmaması için kesinlikle parfüm kullanmamanızı öneriyorlar. Giyindikten sonra ise kokular kıyafetlerde yağ izi ve leke bırakacağı için üzerimize yakından ve direkt olarak sıkılmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...