19 Ocak 2013 Cumartesi

Öykü Karayel Hakkında, Öykü Karayel

Sezonun en iddialı yapımlarından olan 'Kuzey-Güney' dizisinin 'Cemre'sinin yükseliş öyküsü...

‘Kuzey Güney’ dizisiyle büyük bir çıkış yapan Öykü Karayel, Kıvanç Tatlıtuğ ve Buğra Gülsoy’un canlandırdığı zıt karakterdeki iki kardeşin aşık olduğu 'Cemre' karakterini başarıyla canlandırıyor. İlk televizyon projesinde büyük bir üne kavuşan Öykü Karayel'in en güzel fotoğraflarını ve çıkış öyküsünü sizler için derledik…

Öykü Karayel, 1990 yılında tek yumurta ikizi kardeşi Ezgi ile İstanbul'da doğdu.

Çemberlitaş Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra 4 yaşından itibaren hayranlıkla izlediği dayısından etkilenerek tiyatrocu olmaya karar verdi. Kenter Tiyatrosu akademisine kaydoldu, ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi.

Henüz konservatuar öğrencisiyken, Tiyatro Krek’in Güzel Şeyler Bizim Tarafta adlı oyunu için yapılan seçmelere katıldı ve 30 aday arasından Ayşe rolünü oynamaya hak kazandı.

İlk profesyonel deneyimi olan, "Güzel Şeyler Bizim Tarafta" adlı tiyatro oyunundaki "Ayşe" rolüyle, 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde, "Efes Özel Ödülü"nü ve "Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Genç Yetenek Ödülü"nü almayı başardı.

Öykü Karayel, aldığı eğitim ve yer aldığı tiyatro oyunları sayesinde keşfedildi. Bir gün yer aldığı tiyatro oyununa senarist Ece Yörenç geldi. Ardından Kerem Çatay onu izledi ve çok beğendi.

Bu beğeniyle birlikte Kuzey-Güney dizisinin "Cemre"si olmayı başardı.

Öykü Karayel, canlandırdığı Cemre karakteri için, "Aşkta çok fazla seçme şansı olmamış. Aynı mahalledeyken bulunabilecek en iyi iki erkeğe âşık olmuş. Bir taraftan da yaptığı seçimlerde birbirinin zıddı iki adam var. Bu da Cemre’nin iç dünyasında ne kadar dengesiz olduğunu gösteriyor" şeklinde yorum yapıyor.

Tiyatro eğitiminin ardından yer aldığı televizyon dünyasına hızlı bir giriş yapan Öykü Karayel, Kıvanç Tatlıtuğ ile karşılaştığı zaman heyecanlandığını ve onu çok yakışıklı bulduğunu da itiraf ediyor.

Çekimler sırasında takoz kullanmadığının altını çizen güzel oyuncunun vücudunda değiştirmek istediği tek şey ise 1.60 m. olan boyunu uzatabilmek...

Sanılanın aksine günlük hayatta çok çekingen olduğunu söyleyen Öykü Karayel, "Biri benimle iletişime geçene kadar asosyal sayılırım. İlişkilerde girişken kişi değil, gözlemleyen kişi oluyorum" diyor.

Gündeme geldiği andan itibaren adı herhangi biriyle aşk dedikodularına karışmayan Öykü Karayel, özel hayatına da fazlasıyla dikkat ediyor.

Televizyon kariyerine Kuzey-Güney gibi iddialı bir dizide başrol oyuncusu olarak başlayan Öykü Karayel'in bundan sonra yer alacağı projeler ise şimdiden merak konusu. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...