29 Aralık 2012 Cumartesi

Göz Makyajı Fikirleri

Güzel görünmenin ve fark yaratmanın en etkili yolu iyi bir göz makyajıdır. En basit maskara dokunuşu bile gözlerinizi ortaya çıkarabilir. Hafif bir renk size farklı bir görünüm kazandırabilir. Şekli ve rengi ne olursa olsun basit vuruşlarla gözleriniz daha güzel görünebilir.

Belirgin Gözler İçin..

Kadınların çoğu göz makyajını denemekten hoşlanmaz. Çünkü dışarıdan bakıldığında çok fazla zaman alan ve karışık bir işlem gibi görünür. Raflardaki ve piyasadaki geniş ürün seçenekleri de bu işlemin daha zor görünmesine neden olabilir. Yine de en basit işlemden en pahalı ürünlere kadar, sadece temel teknikleri öğrenerek yepyeni bir bakış yakalayabilirsiniz.

Kaşlar
Pek çok kadın kaşlarını tamamen görmezden gelir. Zaman zaman kaşlarını gereğinden fazla alırlar. Oysa göz makyajında kaşların görünümü çok önemlidir. Kaşlarınız, yüzünüze dengeli bir bakış kazandırabilir. Bu nedenle onlara doğru bakımı sağlamak için gerekli teknikleri incelemelisiniz.

Göz kalemi
Tüm göz şekilleri ve boyutlarına uygulanabilir. Eğer daha önce hiç göz kalemi kullanmadıysanız bu basit tekniği deneyin. İyi bir ışıkta aynanın karşısında durun. Göz kalemini elinize alın ve dirseğinizi, kolunuzu ve elinizi düz tutabilmeniz için masaya yaslayın. Küçük parmağınızı yanağınıza dayayarak fazladan destek alabilirsiniz. Fardan sonra veya maskaradan önce kullanılmalıdır.

Maskara ile büyüleyin
Maskara kirpiklerinize güzellik kazandırabilir. Maskaraların çoğu, çabuk ve kolay kullanım sağlayan spiral bir çubukla birlikte uygulanır. Bazıları uzunluk ve kalınlık sağlamak için lifler içerir. Gözyaşları, duş ve yüzme gibi durumlarda akmaması için suya dayanıklı bir ürünü tercih edin. Ama böyle bir maskara kullandığınız takdirde kirpiklerinize daha çok yapışacağı için uygun bir temizleme ürünü kullanmanız gerekecektir.

Takma Kirpik Kullanımı
Takma kirpikler parti yada davetlerde kullanılabilir. Ama uygulamada biraz hileye başvurmanız gerekebilir. Doğru uygulamadığınız zaman takma kirpikler kendini çok belli eder. Tek tek kirpikleri gözlerinizin dış çevresine ayrı ayrı uygulamanız daha iyi bir yoldur. Köklere az miktarda yapıştırıcı sürün ve doğru yerleştirebilmek için bir cımbız kullanın.

Doğal kaşlar
Mükemmel görünümlü kaşlar elde etmek için, pudra ve fondöten kalıntısını temizleyebileceğiniz bir fırçayla kaşlarınızı tarayın. Kaşlarınızı yukarı ve dışa doğru tarayın. Bu aynı zamanda size hoş bir görüntü kazandırır. Şekillerini koruyabilmeleri için az miktarda temizleme jeli uygulayabilirsiniz.

Sürme- eyeliner
Bu ürünlerin içeriği sıvıdır. Kapağa bağlı bir fırçayla beraber satılırlar. Bulaşmasını önlemek için aşağıda tuttuğunuz bir aynaya bakarak sürmelisiniz. Sürdükten sonra kuruması için birkaç dakika bekleyin.

Göz kalemleri
Gözlerinizi ortaya çıkarmak için en kolay ve en etkili yöntemdir. Kirpiklerinizin üstüne yakın olacak şekilde, dikkatle yumuşak bir çizgi çekin ve daha sonra aynı işlemi kirpiklerinizin altına uygulayın.

Göz kalemi için ipucu
Kalemi kullanımlar sırasında sivriltebilirsiniz. Hem iyi bir uç elde edersiniz hem de bakterilerden etkilenmezsiniz.

Değişik Tekniklerle Farklı Bakışlar

Pürüzsüz bir alanda çalışabilmek ve göz makyajınızın kalıcı olabilmesi için göz kapaklarınızı fondötenle renklendirin.
Bir miktar şeffaf yüz pudrasını, fırça yardımıyla göz kapaklarınıza sürün.
Makyaj anında gözünüzün altındaki gölgeleri kapatmak için şeffaf pudradan az miktarda gözlerinizin altına sürün. Bu işlem için çok yumuşak bir fırça kullanın.
Göz kapaklarınıda doğal bir fildişi gölgesi bırakabilmek için sünger kullanın.
Dengeli bir etki için sağdan yukarı doğru hareker edin.
Gözlerinizin oyuk çizgilerine süngerle kahverengi göz farı sürün. Yumuşak ve parlak bir pudrayı kolaylıkla farın üzerine uygulayabilirsiniz.
Kahverengi farın üzerindeki sert gölgeleri azaltmak için bir fırça kullanın.
Tamamen harmanlanmış bir görüntü yakalayabilmek için, sünger yardımıyla kahverengi farın uçlarına biraz daha fildişi far sürün.
Artık gölgelemeyi tamamladığınıza göre gözünüzün altındaki pudrayı temizleyebilirsiniz.
Aşağıya doğru bakıp elinizi olabildiğince titretmeden göz kapağınıza, göz kalemi veya eyeliner sürün.
Biraz daha belirgin bir makyaj için, bir kulak temizleme çubuğuyla gözünüzün altına kahverengi far sürün.
Maskara kullanmadan önce kirpik kıvırma aletiyle kirpiklerinizin kıvrılmasını sağlayın. Bu, göz bölgesinin açılmasını sağlayacaktır.
Kirpiklerinizin üstüne maskara uygulayın ve maskaranın ucuyla kirpiklerinizin altını belirginleştirin.
Kalemle kaşlarınıza şekil verin ve gerekli noktaları belirginleştirin.
Kalemin izlerini yumuşatmak için bir kulak temizleme çubuğu kullanın.

Mükemmel Kirpikler İçin Basit Adımlar

Kirpiklerinizin üstüne maskara sürerek başlayın. Kirpiklerinizi ilk önce aşağıya doğru ve daha sonra diplerinden yukarı doğru tarayın. Maskaranın kirpiklerinizde topaklanmasını önlemek için ufak bir zikzak hareketi yapın.

Maskara çubuğunun ucunu soldan sağa hareketlerle kirpiklerinizin altını belirginleştirmek için kulllanın. Maskarayı uygularken elinizi sabit tutmaya özen gösterin ve maskara ıslakken gözlerinizi kırpmayın.

Herhangi bir fazlalığı temizlemek ve kirpiklerinizin birbirine yapışmasını önlemek için kirpiklerinizi kirpik fırçasıyla tarayın. Daha belirgin bir etki için ilk iki adımı iki kez daha tekrar edin. Her bir uygulamada da tabakaların kurumaları için bekleyin.

Göz Farıyla Kalem Etkisi

Makyaj uzmanları gözleri ortaya çıkarmak için göz farı kullanırlar. Çok etkili bir yöntemdir çünkü gözlere yumuşak, dumanlı bir etki kazandırır. Kirpiklerinizin altına hafif bir gölge ekleyebilmek için küçük bir fırça kullanın. Gölgenin kirpiklerinize yakın olmasına dikkat edin.

Daha yumuşak bir etki yaratabilmek için, göz farıyla yaptığınız çizgiyi bir kulak temizleme çubuğuyla dağıtın.

Kaşlarınızı Pudra veya Kalemle Belirginleştirin

Kaşlarınızı belirginleştirmek için kaş pudrası veya kalemi kullanabilirsiniz. Pudrayı, kaşın çevresindeki bölgeye dağıtmayacak şekilde kaş fırçasıyla sürün. Bu, doğal bir etki vermekle birlikte fazla uğraş istemeyen bir işlemdir.

İnce çizgiler yaratmak için ucu sivri bir kalenmden yararlanın. Çok sert bastırmamaya çalışın, aksi takdirde sonuç doğal olmayacaktır.

Kalemle yaptığınız çizgileri temiz bir kulak temizleme çubuğuyla yumuşatın.

Far Seçimi

Bakışlarınızı değiştirebilmek için doğal renkler kullanın veya çeşitli renk karışımlarından yararlanın.

Toz
En popüler seçenek. Farlar sıkıştırılmış pudra halinde genellikle küçük bir fırça veya süngerle birlikte satılır. Yoğunluklarını isteğe göre ayarlayabilirsiniz. Eğer derin bir renk vermek isityorsanız nemli bir fırça veya sünger ile kullanmayı deneyin.

Krem
Bunlar yağ bazlıdır. Genellikle küçük kutular halinde satılır. Fırça veya parmak ucuyla uygulanabilir. Kuru veya fazladan nemlendiriciye ihtiyaç duyan yaşlı ciltler için idealdir.

Stick
Balmumu bazlı farlardır. Doğrudan göz kapaklarına uygulanabilir. Satın almadan önce, ürünün kremli bir yapısı olmasına dikkat edin. Aksi takdirde cildinize zarar verebilir.

Sıvı
Bu ürünler genellikle süngerleriyle birlikte ince şişelerde satılır. Sürüldükten sonra kuruyup kadife bir pudra görüntüsü alan krem pudralı ürünleri tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...